Весфарм® ООД

Фирма Весфарм® ООД е създадена през 1992г. с цел: организиране, въвеждане в производство и на пазара определен вид фармацевтични и козметични продукти, които да подпомогнат в терапевтичната практика лекарите дерматолози. Към фирмата бяха организирани отделни звена от специалисти-консултанти: лекари дерматолози - проф. Н. Ботев и д-р Е. Петранов, технолог по фармация- Т. Рачев и специалисти по билкови екстракти. С политиката си за иновативност в следващите години бяха регистрирани, внедрени в производство и изведени до пазара няколко продукта познати с ТМ : Псанол и Псаденол - за псориазис, Микоцид 1 и Микоцид 2 - антимикотични Салурея и Саликол - антисеборейни, Акарол - антипаразитен, козметични продукти - серия "Алиса” (за деца) и "Салвина”.

През 1994г. бяхме номинирани от Патентно ведомство в класацията за регистрации на полезни модели и ТМ. Тогавашните иновативации които използвахме, като салвия офисиналис, спиртни извлеци на каменовъгления катран, силиконови масла и др. се наложиха и издържаха на времето.

След присъединяването на Р България към ЕС и актуалните препоръки за ДПП, се наложи преформулиране на някои от продуктите, което приключи успешно през 2018г.

Считаме, че с въвеждането на 3D хиалуроновата киселина от трето поколение, копринените протеини и други състави, сме отново начело в иновациите, както в далечната 1992-1995г .

Антипаразитната ни гама с ТМ Акарол се обнови и допълни с раздел за педикулоза (главова въшка), и при деца под 7 години. "Акарол П" - 12,5% емулсия; "Акарол"- 25% за скабиес (краста).

Съгласно новите изисквания и препоръки, някои от лекарствените ни продукти влязоха в раздел козметика (антисеборейни: "Салурея", "Саликол"- ново наименование "Саликор" и антимикотични- "Микоцид 1", "Микоцид 2"). Няма съществени промени в активните им състави.

Поради организация на производствени процеси по нормативи за ДПП, включваща конкретни държави в Европа, "Акарол" - 12,5%; "Акарол" - 25% и "Микоцид" 1 и 2 ще се появят в новия си вид през 2020г.

Така, в антипсориатичната ни гама, предлагания до 2010г. продукт "Псанол" с активно вещество- извлек от каменовъглен катран, салицилова киселина и урея вече е заместен (поради разпоредба на ЕК от 2010г.) с комбинацията и за псориатични показания- лосион "Салурея" и Регенериращо-подханващ крем.

При кремообразните форми: Успяхме да запазим билковите си комбинации, въпреки новите видове емулгатори, иновативните активни състави и формулировки /3D хиуронова киселина трето поколение,копринени протеини и др. / Серията отново е под ТМ "САЛВИНА" от основната билка Салвия - градински чай. Допълнително включени в комбинациите са масла от ший, маточина, смрадлика, витамин Е, урея, мед, невен, Q10 и др.