Защитен крем за ръце, лице и тяло

Защитният крем "еласта", тип "биологична ръкавица" съчетава действието на натурални активни съставки (екстракти от градински чай,маточина,смрадлика), няколко вида етерични масла и подходящо подбрани носители. тази съвкупност запазва нормалната киселинност и влажност на кожата, като създава предпоставки за повишаване защитата на кожата от външни химически, битови и атмосферни реагенти, чрез създаването на външен защитен филм. той е подкрепен от активното действие на натуралните продукти в дълбочина на кожата, които поддържат регенериращите , противовъзпалителните и успокояващи възможности на кожата във функционално отношение.

Препоръчва се за употреба при напукани ръце, длани , стъпала и пети. подходящ е при силно изразено сърбежно състояние на кожата, често срещано явление при диабетици.

Предимството на защитният крем " еласта", тип биологична ръкавица пред обикновената козметика е по-активното му действие при суха, напукана, захабена и алергизирана кожа.

Така, кремът отговаря на съвременните тенденции за лечение на възпалителни заболявания - лечение с мощни противовъзпалителни средства за кратко време и поддържаща профилактика на последващите етапи, с възможности да се употребява продължително време ,без да се отчитат странични ефекти, както при употребата на някои лекарства.

В определени случаи, може да се избегне изцяло приложението на лекарствени средства. препоръчваме това да става след консултации с лекари дерматолози и алерголози.

Общото лошо състояние на екологията определя масовото му приложение при хора, изложени и работещи в замърсени промишлени и битови среди /химическа промишленост, строителство, селско стопанство, транспорт, домакинство, туризъм/, където възможността за появяването на различни дегенеративни и алергични изменения по кожата е много голяма. няма наличие на алерго-активиращи масла. без парфюми. термостабилен. водоустойчив.

Кремът е изпитан клинично и алергологично. С предписание на НЦХМЕХ, направление "Профилактика и Токсикология" за работа в замърсени среди и производства, съгласно наредбите на МЗ.

НАЧИН НА УПОТРЕБА В ПРОМИШЛЕНИ И ЗАМЪРСЕНИ СРЕДИ: преди започване на работа,след измиване на ръцете, намазване на нормален слой,както при обикновен крем, по преценка на работника, по всички части на тялото ,за които е предназначен. Търпи до 2-3 измивания със сапунена вода /за падане на замърсителите/ , като защитният филм се запазва и действието на билковата комбинация продължава. Възможно е неколкократно мазане през работния ден, тъй като билковата основа не дразни кожата.

ПРЕПОРЪКИ:

1. Може да бъде употребяван и без да е конкретно необходимо, а като крем за обща превенция и профилактика на кожата.

2.При употреба върху нежен, мек тип кожа (като например тази по клепачите и около очите), не е препоръчително прякото, директно излагане на слънце /в смисъл плажна употреба, продължително време/. За тази цел от същата серия имаме специален защитен крем с UVA и UVB фотопротектори, както и такъв успокояващ кожата след евентуално слънчево изгаряне.

З.При открити раневи повърхноси и нарушена цялост на кожата, преди употреба препоръчваме консултация с лекар-дерматолог.